FAQ

Home / FAQ

Întrebări frecvente

Pentru noi, copiii sunt pacienti deosebiti si avem o abordare speciala pentru ei. La Centrul stomatologic pentru copii Cudalb-Dent, tratamentul dentar al copiilor dumneavoastra va trece fara durere, lacrimi si frica!

Pentru asigurarea sanatatii bucale a copilului dumneavoastra medicul stomatolog-pediatru colaboreaza adesea cu medicul ortodont, pentru ghidarea unei eruptii corecte a dintilor permanenti si formarea unei danturi permanente fara cusur.

Ortodonţie 78%
Implanturile 86%
Lucrări cosmetice 86%

Aveți întrebări? Cudalb-Dent are răspunsuri

Ar fi foarte  bine ca primul pas  in cabinetul stomatologic////// sa  fie  facut  odata  cu  eruptia primilor ///dintisori de lapte (intre 6 luni 1 an).

Cu cat copilul este consultat mai devreme, cu atat prevenirea si profilaxia afectiunilor bucale ulterioare va fi mai eficienta.

Da.
Eruptia dintilor temporary poate provoca at tulburari locale cat si generale.
Generale – eruptia poate crea un diconfort copilului care devine agitat si plangacios, pierde pofta de mancare, are insomnie si dorinta de a mesteca diferite obiecte tari , sau de a strange degetele intre arcade, din cauza pruritului in gingii.
Copilul va avea o salivatie abundenta, tuse, iritatii la unghiurile guritei din cauza scurgerii de saliva, uneori febra…nu prea mare,
Daca febra e mai mare de 37,5 – asta esete semnul unei boli asociate.
Locale – gingii hiperemiate (rosii umflate), uneori sangerande.

-Nu folositi aspirina la sugar sau copilul mic.
-Nu badijonati cu alcool sau alte substante caustice.
-Nu dati copilului medicatie generala antidolora fara consultatia medicului stomatolog.

Frica dentara este un fenomen absolute normal, o emotie inevitabila ce apare ca reactie fata de procedurile stomatologice.

  • Nota: Parintele este cel care decide ce tip de anestezie isi doreste pentru copilul lui.
    Cudalb-dent va depunea insa toate fortele si ambitiile pentru efectuarea tratamentului prin metoda Tell-Show-Do (Spunem-arătăm-Aplicăm ).

– Anestezia generala, sau analgezia completa.
Tratamentul stomatologic este efectuat atunci cand copilul dumneavoastra este in inconstienta completa. Sunt injectate substante anestetice in sistemul venos, dupa care se instaleaza anestezia generala, injectarea preparatului anestezic se mentine pe tot parcursul manoperelor stomatologice.
Avantaje: copil inconstient, posibilitatea efectuarii tratamentului fara colaborare.
Dezavantaje: Repercusiuni grave asupra sistemului nervos, deficiente de memorie, si dezvoltare.
-Modelarea comportamentului micului pacient prin metoda Tell-Show-Do utilizata la Cudalb-Dent :
Consta in colaborarea cu copilul fricos prin discutie, tratament in forma de joaca, comunicare.
Se dau explicatii amanuntite ale tuturor manevrelor se prezinta instrumentele si materialele stomatologice, folosind un limbaj simplu amuzant si adecvat varstei copilului.
Sustragerea atentiei, controlul vocii medicului si participarea parintilor la tratamentde asemenea sunt instrumente utile in castigarea increderii micului pacient.
Anestezia locala (injectie locala) in cazul tratamentelor complicate efectuata in combinatie cu anestezie topica sub forma de gel de capsuna sau spray.

Avantaje: O metoda de tratament absolut inofensiva, pentru starea generala a copilului.

Dezavantaje: Un lucru mai indelungat pentru adaptarea copilului in fotoliul stomatologic.

Mai multe informații

CALL NOW
+
Call me!