Stomatologie CUDALB-DENT filiala Nr.1
Stomatologie CUDALB-DENT filiala Nr.2
 

Implanturi dentare

Ce presupune implantul dentar ?

Stomatologia Cudalb-dent

Implantul dentar este un tratament stomatologic modern și accesibil, care permite înlocuirea dinților. Este cea mai bună soluție pentru lipsa dinților. Astfel, în spațiul dintelui lipsă, în osul mandibular sau maxilar, sunt plasate rădăcini artificial, care se integrează perfect în structura osoasă. Prin intermediul acestui tratament se reușește obținerea celor mai performante și durabile rezultate.

Astfel, pacienții nu mai sunt nevoiți să-și sacrifice dinții naturali pentru a ancora punțile dentare, nu se mai folosesc de proteze mobile care creează un permanent discomfort, ci pot beneficia de dantura fixă, ancorată pe implanturi, care arată și se simte la fel ca și dinții naturali.

Un tratament eficient cu implanturi dentare este acela care restaurează estetic și funcțional dantura pe termen lung. Acest deziderat poate fi atins numai prin implicarea totală de ambele părți: de partea medicilor Cudalb-Dent, prin investigare atentă, diagnostic corect și planificare interdisciplinară, dar și de partea pacientului prin păstrarea unei igiene orale riguroase la domiciliu, respectarea celor două controale anuale și evitarea sau renunțarea la fumat.

Restaurarea danturii pe implanturi aduce beneficii estetice și funcționale extraordinare, pacientul nepercepând senzația de „artificial”. În scurt timp de la înserare, acesta uită că de fapt a pierdut în acel loc un dinte.

Avantajele implanturilor dentare:

  • Implanturile dentare se simt şi arată la fel ca dinţii naturali;
  • Implanturile dentare nu se cariază;
  • Implanturile rezistă mulți ani, iar dacă acordați îngrijirea corectă, pot dura toată viaţa.
  • Implanturile dentare elimină disconfortul lucrărilor mobile.
  • Dinții venici nu sunt afectati nici in timpul lucrarii protetice, dar nici după.
  • In cazul implanturilor este mai usor de întreținut igiena cavității bucale.
  • Puteți mânca alimentele preferate fără să simţiți disconfort sau durere;